Konut piyasasında kritik son! Kiralık ev bulunamayacak

Konut piyasasında yaşanan durgunluk sonrası kiralık konutlar için de önemli açıklamalar geldi. Fiyatların yükselişi ve kredi faizlerinin artması nedeniyle konut satışları düşerken bu kez kiralık konutlarla ilgili dikkati çeken açıklama geldi.
Konut piyasasında kritik son! Kiralık ev bulunamayacak

Konut fiyatları pandemi dönemi sonrası hayli yükseldi. Kiralık daire fiyatları, konut fiyatlarının yükselişi derken nakde olan ihtiyacını kredilerinin faiz artışı nedeniyle bankalar aracılığı ile de gideremeyenler düşüş için beklerken şaşırtıcı haber geldi.

Kiralık konutlarda yaşanan fiyat yükselişi ev sahipleri ile kiracılar arasında anlaşmazlığa neden olurken yüzde 25 kira artış sınırı uygulaması başlatan hükümet, bir yılın sonunda uygulamanın sona ereceğini ifade etti. Bununla beraber zam hazırlığı başlarken satılık konuta olan talebin düşmesi sonrası yeni açıklama da şok etkisi yarattı.

KONUT PİYASASINI DAHA KÖTÜ GÜNLER BEKLİYOR

Konut piyasası son dönemde kötü günler geçirirken konut fiyatları fahiş rakamlara ulaştı. Kira bedelleri cep yakarken kira artış sınırının kaldırılacak olması da zam senaryolarını giderek kötüleştiriyor.

konut-piyasasinda-kritik-son-kiralik-ev-bulunamayacak.webp

Vatandaşlar artan kiralar sonrası barınma sorunu ile karşı karşıya kalırken uzmanlardan konut piyasasıyla ilgili korkutan senaryo geldi. Konut kredisi faizlerinin de artmasıyla vatandaş konut yatırımından uzaklaşırken kira bedellerindeki yüzde 25 kira artış sınırının kaldırılacak olması da cep yakacak.

konut-piyasasinda-kritik-son-kiralik-ev-bulunamayac.jpg

Piyasanın ne olacağı merak edilirken uzmanlar, ''Türkiye'de 1 - 2 yıla kalmadan konut fiyat ve kiralık ev bulamama cehennemi yaşanacak'' ifadelerine yer verildi. Korkutan senaryoyu paylaşan uzmanlar, kira fiyatlarının yüzde 60 oranında yükselmesini beklediklerini ifade etti.